איתור נזילות בעזרת מצלמה תרמית
איתור נזילה סמויה מתחלק לשני סוגים, בתוך המבנה ומחוץ למבנה
השימוש במצלמה תרמית נעשה לרוב מכיוון שישנה קרוב לוודאי נזילה סמויה בצנרת שלנו. איתור נזילה סמויה מתחלק לשתי מתחלק לשני מצבים נפוצים. נזילה בתוך המבנה או נזילה מחוץ למבנה. בתוך המבנה בתוך המבנה נהוג לעשות בדיקות צנרת ראשית על פי תקן לחץ מים.
הבדיקה הראשונה היא בדיקת לחצים, בודקים את הלחץ של הקומפרסור בצנרת. בכדי להבין רעיון זה חשוב להבין שיש בכל דירה / בית פרטי לרוב שני מערכות מים סגורות. הראשונה היא כמובן מים קרים אשר מגיעה מתאגיד מתאגיד המים. וצנרת מים חמים אשר מגיעים מהדוד. 2 מערכות אלה (לאחר השעון כניסה לבית) הן מערכות סגורות ואמור להיות להן לחץ קבוע ומקובל.
הלחצים בדירה החדשה אמורים לדוגמה בערך בגובה של שלוש וחצי באר (בהתאם לקומה של הדירה, הגיל של הבניין ושאר פרמטרים). אם מתבצעת בדיקה אשר מראה כי קיימת ירידת לחץ בדירה בכל אחת מהמערכות, כלומר מערכת המים החיצונים או הפנימית, הללו כנראה שיש לנו נזילה ולא קטנה.
נזילה של מים חמים או קרים?
כעת שאנו יודעים באמת קיימת נזילה בדירה שלנו ולא אולי אצל השכן שרואה רטיבות, הגיע הזמן למצוא אותה. כאן נכנסת המצלמה התרמית, אך מצלמה זאת יכולה לראות מים חמים ולכן, אם מדובר על נזילה במערכת הפנימית של הדוד, נחמם את הדוד וכך המים בצנרת יהיו חמים, אם מדובר על המערכת החיצונית, נערבל את המים הנוכחים בצנרת עם מים חמים כדי להרים את הטמפרטורה שלהם וכך.
בצורה זאת ובעזרת המצלמה התרמית, נוכל לראות את הנקודה בה מים חמים הפסיקו לנוע בקו ישר (כלומר בצינור), ובין אם מדובר על קיר או רצפה ונראה כי יש הצטברות של מים בעיגול במיקום מסוים. כמובן שיש לשיטה זאת מגבלות מטבע הדברים אך היא נחשבת שיטה יעילה לעיתים לאיתור נזילה סמויה.
מצלמה תרמית, בואינג – מה הקשר?
כן, יש קשר! הגרסה הרשמית מספרת כי, השימוש במצלמה תרמית בוצע לראשונה (או לראשונה בצורה פומבית ומסחרית) בחברת מטוסי בואינג, שם היו עושים שימוש במצלמה מאוד מאוד איכותית. בבדיקה זאת היו מריצים את המנוע בחדרי המבחן ובודקים כל העת בעזרת מצלמה תרמית היכן מתחמם, מתי, כמה וכמה מהר.
כיום נעשה שימוש נפוץ במצלמה התרמית במגוון רחב של תחומים ותעשיות.. .דוגמה רלוונטית היא השימוש במצלמה תרמית בארונות חשמל בכדי לבדוק גופים אשר מתחממים, כדי לבדוק כיצד הם מתחממים מכיוון שלעיתים ההתחממות שלהם היא סימן לנזק באותו מרכיב וזה אומר שאותו רכיב אולי לא עושה את העבודה שלו כהלכה ויש להחליפו לפני שישרף.