איטום גג ביריעות ביטומניות - כמה זה עולה, האם יש תקן, כמה זמן זה מחזיק
איטום גגות ביריעות ביטומניות הוא נכון להיום הדרך הפופולרית ביותר בה בוחרים לקוחות לאטום את הגג שלהם. זוהי שיטת איטום וותיקה ואמינה.
בצורה הכי פשוטה, יריעות ביטומניות הן גלילים של שכבות אשר עשויות מזפת וגומי. היישום של יריעות ביטומניות, לפחות מבחינה טכנית הוא די פשוט. היריעות עצמן אינן יקרות (למרות שישנם מספר דרגות איכות), והעבודה אינה ארוכה במיוחד. בנוסף יריעות ביטומניות נחשבות לאמינות מאוד ועמידות, אפילו במזג האוויר הישראלי ולכן הן פתרון פופולרי. האם זה הפתרון הטוב ביותר? לא, פוליאוריטן מלא נחשב לפתרון העמיד ביותר ואפילו המועדף על אוטמים מנוסים אך מצד שני הוא עולה יותר ודורש רמת מומחיות כלשהי.
ישנם שני סוגים עיקריים של יריעות ביטומניות.
יריעות ביטומניות APP
יריעות App (ספירפלסט) מותאמות מאוד לאקלים הישראלי כלומר לאקלים חם. אולי לא ידעתם זאת אבל הטמפרטורות בגג שלנו יכולות להגיע גם ל80-90 מעלות בקיץ. ולכן יש צורך ביריעות אשר יודעות לעמוד בחום זה מבלי להתייבש ולהתבקע. יריעות מסוג זה לרוב עומדות בתקן הישראלי כלומר הן נבדקו תכלס בשטח ולמען האמת גם על גגות רבים במדינת ישראל.
יריעות ביטומניות SBS
יריעות SBS (ספירפלקס) מותאמות יותר למזג אוויר אירופאי כלומר מזג אוויר חורפי עם שיא קיץ נמוך. עיקר הדגש כאן הוא על עמידות בחורף בטמפרטורות של עד מינוס 20 / 30 מעלות. יריעה זאת היא גמישה יותר ולכן עמידה יותר בקור ולעומת זאת פחות עמידה בחום ולכן אינה מתאימה למזג אוויר ישראלי מזרח תיכוני אסלי!
יריעות בעובי 4מ"מ או 5מ"מ ?
כאשר אנו מדברים על גג שטוח כלומר כזה אשר חשוף לשמש, יתקינו לכם יריעות שהן בעובי 5מ"מ! זה הסנטדרט המקובל ולמען האמת זאת היריעה היחידה שעומדת בתו תקן ישראלי ליריעות ביטומניות.
יריעות ביטומניות בעובי 4מ"מ נמצאות בשימוש באיטום מרפסות
איטום מרפסות הוא נושא שנגיע אליו בדף אחר ולכן לא ארבה במילים אודותיו. מספיק להגיד כי יריעות ביטומניות למרפסת היא בעובי של 4מ"מ ומניחים אותן בתבנית של שתי וערב. התקן דורש 2 שכבות כי הגישה לתקן כשל מתחת לריצוף במרפסות הוא בעייתי ודורש שבירה ופינוי. אז למה לא 2 שכבות של 5מ"מ? התשובה פשוטה, אין מקום בין הבטון לריצוף לעוד 2מ"מ מכיוון שצריך להכניס עוד טיט לריצוף.
שאלות ותשובות
30 שנה ויותר מה שלא מחזיק זה התפרים החיבורים בניהם כל 6 שנים בממוצע צריך לחזק אותם שאם בעצם זפת שמתחת ליריעות שנמס ויצא לחוץ הזפת עצמו לא עמיד ולחן מי שמלבין את התפרים בתחילת העבודה או בשנה הראשונה יכול לחכות 10 שנים לטיפול הבא ומי שלא נהוג כל 5 6 שנים להלבין את התפרים בחומר איטום וסרט איטום
היצרן נותן 7 שנים על היריעות אבל בגלל שהיריעות זה רק חלק ממערכת האיטום ויש חיזוקים שונים קבלנים יתנו 10 שנים
לא אבל יש יריעות תיקונים אם יותר דקות אבל יש להם תוסף להדבקות על הגרגיט שזה החלק של על היריעות.
תיקון התפרים בין היריעות או חורים ביריעות ניתן על ידי חומרים מיועדים לתיקונים של יריעות ולא היריעות עצמם.
יריעות ביטומניות – מה המחיר למטר?
הגעתם לפסקה שמעניינת את כולנו, ואין מה לעשות – מדובר על חלק חשוב. אם אתם קצת יותר גמישים במחיר אני ממליץ לבקר בדף שיצרתי על איטום גג עם פוליאוריטן מלא – הפתרון העמיד ביותר בשוק כיום! איך אחד הטכנאים אמר לי? גם אחריות של 20 שנה זה בסדר בעיני, סיכוי קטן שזה יהרס אם בכלל.
המחיר המוצג הוא הערכה:
יריעות ביטומניות 5 מ"מ – 90-120 ש"ח למטר רבוע
המחיר המוצג מתייחס לגג 160 מטר רבוע ומעלה ואינו כולל הרמת דודים תיקוני בטון ופינוי פסולת. ישנן יריעות עם תו תקן ישראלי או תו תקן אירופאי הישראלי יעלה יותר.
מה משפיע על המחיר?
זה בד"כ כמות הדודים בגג, הצורך לנקות את הדוד קודם ולהסיר חומר קודם, תוואי הגג והגובה של הבניין, דרכי הגישה וצורת ההנפה של החומרים אל הגג (מעלית / מדרגות / מנוף)